Studerende kan slippe for gebyret til a-kassen

En helt ny lov træder i kraft allerede den 5. marts 2012. Loven har den positive effekt, at det ikke længere er nødvendigt for studerende at have et studiejob for at kunne blive medlem af en a-kasse.

Hidtil har man skulle dokumentere, at man har haft en vis mængde arbejde eller gennemført en dagpengeberettiget uddannelse for at kunne blive medlem af en a-kasse.

Loven betyder dermed, at alle danskere nu har ret til at melde sig ind i en a-kasse, uanset om de er i arbejde eller har taget en uddannelse.

Den nye lov har størst betydning for studerende, da a-kasserne har lov til at fritage studerende fra kontingent under hele studiet. Noget som mange studerende kan nyde godt af.

Det benytter f.eks. CA A-kasse sig af. CA A-kasse har i forvejen over 4600 studiemedlemmer, men har fået næsten 600 flere studiemedlemmer på den første dag hvor loven trådte i kraft.

Er man ikke medlem af en a-kasse, så kan man nemlig ikke få dagpenge den første måned men må vente en hel måned med at modtage dagpenge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Oversigt over alle A-kasser i Danmark – find en billig A-kasse med lavt kontigent, der passer til netop dit arbejde samt har en høj medlemtilfredshed.