Skip to main content

Mange a-kasser har erfaret, at mange danskere vælger at hæve efterlønnen. Faktisk har hvert femte medlem af en af Danmarks største fagforeninger 3F, som indtil nu har betalt til efterlønsordningen, valgt at hæve efterlønnen. Der er to overvejende grunde, der går igen for, at danskerne vælger at hæve sine efterlønspenge.

De yngre danskere tror ikke på, at efterlønsordningen eksisterer når de når efterlønsalderen og oven i hatten har rigtigt mange unge brug for pengene enten til at finansiere leveomkostninger eller forbrug.

Mange ældre over 55 år vælger også at hæve efterlønnen selvom det er en dårlig forretning for dem. Det antages, at mange ældre har hævet pengene fordi de enten har brug for dem eller vil forsøde livet lidt her og nu. Andre har formodentlig hævet efterlønnen fordi de er bange for at blive modregnet i de store pensioner.

Hvis folk er ældre end 57 år bliver de ikke ramt af de nye regler. Det råd, der blev givet i forbindelse med, at de nye regler blev vedtaget var også, at alle over 55 skulle lade deres penge stå i efterlønnen.

Således er det faktisk en dårlig forretning at hæve efterlønnen nu. Arbejder man til man skal på pension, så får man en skattefri præmie, som er større end det engangsbeløb du kan få ud af efterlønnen ved at hæve den nu. Den skattefrie præmie er på ca. 150.000 kr., og udbetales hvis du ikke går på efterløn. Til sammenligning får man kun ca. 70.000 kr., hvis man hæver efterlønnen nu.

Hvis du er i efterlønsordningen som 55-årig, og du f.eks. har været i dagpengesystemet over 2 år og dermed mister dagpengeretten, så har du ret til et såkaldt “seniorjob” med fuld løn i op til fem år, hvorefter du kan gå på efterløn. Det er en meget fordelagtig forsikring at have som du ikke bør fravælge især i disse tider hvor mange ældre er udsatte for fyringsrunder.

Alle har kunnet hæve sin efterløn straks og fristen løber frem til den 1. oktober 2012.

Læs mere om a-kasser og fagforeninger i vores a-kasse wiki


Keine Kommentare vorhanden


Du hast eine Frage oder eine Meinung zum Artikel? Teile sie mit uns!

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind markiert *