Skip to main content

Hvis du er studerende kan du blive optaget i en a-kasse. Dermed kan du få dagpenge når du er færdig med din uddannelse. En a-kasse er en privat virksomhed, som kan sikre dig imod arbejdsløshed mod et kontingent – lidt ligesom et forsikringsselskab sikrer dig imod andre uheld.

Få ret til dagpenge første dag efter endt uddannelse
Hvis du har du været medlem af en a-kasse i minimum et år, så kan du få dagpenge fra første dag efter endt uddannelse. Nyuddannede får normalt en sats på 13.606 kr. om måneden (2011-tal).
Uddannelses varighed har betydning

Husk at ansøge når din uddannelse slutter
Såfremt du ikke er medlem af en a-kasse i din studietid, så skal du senest to uger efter endt uddannelse sende en ansøgning til a-kassen. Hvis du springer fristen, så kan du ikke blive optaget i a-kassen på baggrund af din uddannelse. I sådant tilfælde skal du optages på baggrund af arbejde.

Billigere a-kasse kontingent som studerende
De fleste a-kasser og fagforeninger optager studerende som er under uddannelse. Hos mange a-kasser er kontingentet væsentligt lavere eller helt gratis når du er studerende. Hvis du ønsker at være medlem af en bestemt a-kasse som ikke optager studerende er der en omvej. Du kan nemlig alligevel blive medlem, hvis du har et studiearbejde på mere end én time om ugen.

For at kunne blive medlem af en A-kasse under din uddannelse er der krav om, at din uddannelse skal have en varighed på mindst 18 måneder eller 3 halvårlige semestre.

Se alle 29 statsanerkendte A-kasser i Danmark


Keine Kommentare vorhanden


Du hast eine Frage oder eine Meinung zum Artikel? Teile sie mit uns!

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind markiert *