Skip to main content

Er du blevet arbejdsløs og modtager dagpenge fra en a-kasse samtidigt med, at du skal på barselsorlov, så kan du søge om barselsdagepenge. Barselsdagpenge er en ydelse, der kompenserer for, at din indtægt falder bort i forbindelse med graviditet, fødsel og adoption af barn.

For at modtage barselsdagpenge, skal du ansøge om det i din hjemkommune. Det er din hjemkommune, der både skal vejlede dig om ansøgningsprocessen og efterfølgende træffe afgørelse om hvorvidt, at du har ret til at modtage barselsdagpenge. Det kan f.eks. være nødvendigt for dig at ansøge om barselsdagpenge, hvis din arbejdsgiver alene betaler for de første måneder af din barsel. Du kan naturligvis ikke få både fuld løn og barselsdagpenge på samme tid. Hvis din arbejdsplads ikke betaler for din barselsorlov, så skal du have været tilknyttet arbejdsmarkedet i minimum 13 uger, inden du går på barselsorlov før du er berettiget til barselsdagpenge. Hvis du er arbejdsløs og ikke er medlem af en a-kasse, så har du hverken ret til arbejdsløshedsdagpenge eller barselsdagpenge.

Du kan i dag finde og udfylde ansøgningsblanketterne til barselsorlov elektronisk på din hjemkommunes webside. Husk at du skal ansøge om barselsdagpenge senest 8 uger efter fødslen. Hvis du har et arbejde, så har du sandsynligvis ret til løn i en periode af din barselsorlov, men det afhænger af din ansættelsesaftale eller overenskomst. Tag derfor kontakt både til din a-kasse og arbejdsgiver i god tid, når du skal have afklaret din retsstilling under barsel.

Se listen over a-kasser i Danmark her


Keine Kommentare vorhanden


Du hast eine Frage oder eine Meinung zum Artikel? Teile sie mit uns!

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind markiert *