Skip to main content

Er du selvstændig (dvs. driver du egen virksomhed udover hvad der betragtes som hobbyvirksomhed) skal du være opmærksom på, at der gælder særlige regler for dig, når du skal opnå ret til dagpenge.

Det er ikke alle A-kasser, der optager selvstændige eller har erfaring i at rådgive selvstændige, så du ikke kommer i den situation, at du ikke kan få dagpenge hvis du bliver ledig – altså hvis du ophører med at drive egen virksomhed. Det er et krav, at din virksomhed skal være lukket såfremt du skal modtage dagpenge fra din A-kasse.

Kan man få supplerende dagpenge som selvstændig?
Som almindelig lønmodtager har man mulighed for at få supplerende dagpenge, hvis man ikke har timer nok rent erhvervsmæssigt. Som selvstændig er man lidt anderledes stillet. For at få supplerende dagpenge som selvstændig kræves det, at virksomheden anerkendes som bierhverv, og du skal have haft din hovedindtægt ved lønnet arbejde, inden du blev ledig.

Hvis du har levet af din egen virksomhed, kan du ikke efterfølgende få supplerende dagpenge hvis virksomheden ikke går som forventet. Så er du nødt til at lukke eller sælge din virksomhed, hvis du vil have ret til dagpenge.

Se alle de statsanerkendte A-kasser for selvstændige


Keine Kommentare vorhanden


Du hast eine Frage oder eine Meinung zum Artikel? Teile sie mit uns!

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind markiert *